Social Media

ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΌΜΟΡΦΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Ο χειμώνας στην Εύβοια από τις πρώτες κιόλας ημέρες του Ιανουαρίου ξεκίνησε δριμύς. Υπήρξαν πολλές χιονοπτώσεις στα ορεινά (Δίρφη – Στενή) στα ημιορεινά (Αφράτι) αλλά και στα πεδινά (Μύτικας), με φυσικό επακόλουθο τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Κατά την άνοιξη σημειώθηκαν βροχές με φυσιολογικές θερμοκρασίες. Ο βλαστικόςκύκλος του αμπελιού καθυστέρησε δέκα ημέρες, λόγω του κρύου χειμώνα, σε σχέση με το 2018.

Το καλοκαίρι ήταν δροσερό και ξηρό χωρίς βροχές.Ο περκασμός παρατηρήθηκε με καθυστέρηση 2 εβδομάδων περίπου. Η έναρξη του τρυγητού (μέσα Αυγούστου), όσο και η συνέχειά του ολοκληρώθηκε χωρίς καθόλου βροχή.

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Δεν παρατηρήθηκαν καθόλου κρούσματα από μυκητολογικές ασθένειες στο αμπέλι λόγω του ξηρού καλοκαιριού, με αποτέλεσμα το πολύ καθαρό σταφύλι άψογης υγιεινής.

ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

Το Sauvignon blanc είναι σε μια εξαιρετική χρονιά! Ιδιαίτερα εκφραστικό και τυπικό!! To εξωτικό Gewurtztraminer δείχνει από πολύ νωρίς λουκούμι και ανθικά αρώματα. Το Viognier καταπληκτικό φέτος με αρώματα βερύκοκου να κατακλύζουν το ποτήρι. Μια νέα έκπληξη αναμένεται να έρθει....

ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙΑ

Τα Ροζέ κρασιά παρουσιάζουν πολύ φρουτώδη ποικιλιακό χαρακτήρα, θα μας εντυπωσιάσουν πολύ φέτος. Θα αποτελέσουν λόγο να αγαπηθούν ακόμη περισότερο, τιμώντας την παγκόσμια οινική τάση και στην χώρα μας. Τα ροζέ κρασιά - για όποοιν δεν το γνωρίζει - ταιριάζουν ιδιαίτερα με την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, αλλά και την μεσογειακή. 

ΕΡΥΘΡΑ ΚΡΑΣΙΑ

Τα ερυθρά σταφύλια, κυρίως τα Syrah, τρυγήθηκαν με υψηλό δείκτη Φαινολικής Ωρίμανσης (Δ.Φ.Ο.) πάνω από 90,  χαμηλό Ph και οξύτητες πάνω από 6.5. Τα ερυθρά του 2019 είναι κρασιά για βαθιά παλαίωση. Κρατήστε το σημείωση και όταν δείτε στα ράφια τον τρύγο του 2019, επενδύστε σε παραπάνω από μία φιάλη. Τα ελληνικά ερυθρά κρασιά έχουν αρχίσει και δείχνουν την κλάση τους παγκόσμια και είναι απολύτως προσιτά στην τιμή ακόμη, σε αντίθεση με τα αντίστοιχων μεταλλίων και βραβεύσεων ξένα κρασιά.

ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ...

 ..Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το 2019, ως μια σπουδαία χρονιά για όλους τους τύπους κρασιών που παράγουμε!

Η συνέχεια στα ποτήρια μας....